Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (II.) szóló 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet 1.§ szerint a Kúria elnöke, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és a legfőbb ügyész javaslatára rendkívüli ítélkezési szünet került elrendelésre.

A rendkívüli ítélkezési szünet nem akadálya számos közjegyzői tevékenységnek, így nem akadályozza pl. a közjegyzői okiratok felvételét, valamint a közjegyzői tanúsítványok (pl. aláíráshitelesítés, aláírási címpéldány, másolathitelesítés, stb.) elkészítését, azonossági nyilatkozatok záradékolását és rögzítését, közhiteles cégkivonat, tulajdoni lap kiállítását, a fizetési meghagyások kibocsátását.

Irodánk tájékoztatja kedves ügyfeleit, hogy bár hagyatéki tárgyalást kitűzni nem lehet erre az időre, ha a felek együttesen megjelennek a közjegyzőnél, és valamennyi idézendő jelen van, akkor - különös tekintettel a járványügyi szempontokra - megtartható a hagyatéki tárgyalás.

A fenti korlátok között, az ügyfelek együttműködése esetén irodánk a rendkívüli ítélkezési szünet időtartama alatt is változatlanul folytatja működését.